Tagfelvétel
KépHost 2.1 - Képfeltöltés
Rendezvények
Utcai kitelepülés, közvélemény-kutatás
2011. április 26. Debrecen
Facebook-oldalunk
Címlap

A Baloldali Front új debreceni szervezete máris nagy sikert könyvelhet el magának. Mint ismeretes, a polgári, tőkés médiumok és sajtóorgánumok rendkívül ritkán adnak hírt kommunista eseményekről. Logikájuk egyszerű: amiről nem beszélünk, az nincs. Így akarják agyonhallgatni mozgalmunkat. Ennek ellenére Toók László, a debreceni szervezet titkára át tudta törni a médiafalat, és sikerrel juttatta be a Baloldali Frontot az országos napilap internetes portáljára. A Front Országos Vezetősége gratulál Toók László elvtársnak! Kívánunk neki további sok sikert és eredményes munkát! 

Újjáalakul a KISZ Debrecenben


A KISZ-titkár elítéli az MSZP "vadkapitalista" politikáját
Globalisták, antikapitalisták, antifasiszták és nem szeretik az MSZP-t. Debrecenben radikális baloldali fiatalokat vár tagjai közé a Munkáspárt ifjúsági szervezeteként újjászerveződő Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ).

Újjászerveződik a debreceni Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ), amely radikális baloldali, marxista fiatalokat tömörítő közösségként ellenzi a multinacionális nagytőke és bankok túlzott gazdasági befolyását, így a társadalmi egyenlőség, az antifasizmus, a globalizáció és az antikapitalizmus eszmeiségét vallja - tájékoztatta lapunkat Toók László debreceni KISZ-titkár.

Elmondása szerint a Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség a Munkáspárt ifjúsági szervezete, amely rövid távú feladatának tekinti, hogy "összefogva civilekkel és más ifjúsági szervezetekkel kivívja az ingyenes és minőségi oktatást, a Bolognai-rendszer eltörlését, a fiatalok első lakáshoz való jogát, az ingyenes sportolási lehetőségeket, és a pályakezdés megkönnyítését, munkahelyek teremtését".

Toók László kifejtette: politikai téren a Baloldali Front a baloldal teljes megújulásában érdekelt, feladatuknak tekintik "az MSZP-SZDSZ kormány neoliberális politikája által lejáratott baloldali értékek megtisztítását, a baloldal becsületének és tekintélyének visszaállítását, valamint a radikális, forradalmi baloldali gondolatok terjesztését".

Hozzátette: szervezetük elítéli az előző kormány neoliberális politikáját, és próbál rávilágítani "az MSZP álbaloldali, vadkapitalista jellegére". Tájékoztatása szerint "céljaik elérésében olyan fiatalokat, diákokat, egyetemistákat és dolgozókat szólíunk meg, akik világnézetünkkel azonosulni tudnak, és mozgalmi tevékenységükkel kiállnak a jövő szocializmusa mellett".

A debreceni KISZ újjáalakulását, a Baloldali Front megújulását 2011. április 2-án 14 óráról ünneplik meg a Magyar Kommunista Munkáspárt debreceni, Jerikó utcai pártházában.

Forrás: http://nol.hu/belfold/ujjaalakult_debrecenben_a_kommunista_ifjusagi_szovetseg

 

 

 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark