Tagfelvétel
KépHost 2.1 - Képfeltöltés
Rendezvények
Utcai kitelepülés, közvélemény-kutatás
2011. április 26. Debrecen
Facebook-oldalunk
Címlap

Debreceni szervezetünk a kapitalista elnyomás okozta fokozódó szegénység ellen veszi fel a harcot. A debreceni fiatal marxisták a "Szegénység nem szégyen, a rendszer tett azzá" jelmondattal hívják fel a társadalom figyelmét arra, hogy amíg a kapitaliizmus szabadon tombolhat hazánkban, és szerte a világon, addig a lakosság döntő többségének nem a felemelkedés és jólét, hanem a kilátástalanság és nyomor jut osztályrészül. Az általános jólét megteremtésének egyetlen útja az új, közösségi társadalom.A Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetség, a Magyar Kommunista Munkáspárt Debreceni Ifjúságának Szervezete továbbra is segítene a szegényeken, ennek érdekében indítják szegénységi programjukat, ugyanis mint mondják, fontos számukra az emberek sorsa, jelene és jövője.

- Tudta, hogy a kapitalista Magyarországon minden ötödik gyermek éhezik?
- Tudta, hogy a rendszerváltás során másfél millió munkahely szűnt meg, a munkanélküliek zöméből pedig hajléktalan lett?
- Tudta, hogy a magyar családok egyharmada él mély szegénységben?
- Tudta, hogy a rendszerváltás óta eltelt húsz évben többszörösére nőtt a gyermekszegénység­­?

A párt eddig ételosztással támogatta a debreceni rászorulókat, ezúttal azonban személyes látogatásokat kezdeményeznek a családoknál, alapítványoknál és karitatív szervezeteknél, hogy közvetlenül segíthessenek a bajba jutottakon.

Lehet csatlakozni: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Forrás: http://www.civishir.hu/hajdu-bihari-hirek/szegenysegi-programot-hirdetnek-a-helyi-kommunistak/0411074550
 

 

 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark