Tagfelvétel
KépHost 2.1 - Képfeltöltés
Rendezvények
Utcai kitelepülés, közvélemény-kutatás
2011. április 26. Debrecen
Facebook-oldalunk
Címlap

2011. november 5.-én a Baross utcai székházban ifjúkommunista nemzetközi találkozóra került sor. Az egész napos rendezvény több lépcsőből állt: kora reggel a Baloldali Front tagjai köszöntötték az érkező külföldi delegációkat, majd rövid ismerkedés után mindannyian átvonultak a Szabadság térre, ahol már várták őket a Munkáspárt tagjai és szimpatizánsai. A Nagy Októberi Szocialista Forradalom emlékére megrendezett esemény fennakadás és rendbontás nélkül zajlott, annak ellenére, hogy néhány turistacsoport és járókelő kérdő tekintettel kísérte figyelemmel a megemlékezést.

Az első felszólaló Nagy Judit volt a Baloldali Fronttól, őt követte Karbi Kristóf a MIKSZ részéről, majd David Pazdera a cseh ifjúkommunisták képviseletében, akinek Rigó Andrej barátunk fordított. A beszédek mindegyikében elhangzott november 7.-ének jelentősége, és a mai helyzet értékelése. A cseh ifjúkommunisták közelmúltbeli betiltása, majd újra legális működése sarkalatos pontja volt a megemlékezésnek, Pazdera elvtárs nyíltan vállalta a sarló-kalapácsot, melyet pólóján is viselt. A mozzanatot nagy taps és ujjongás követte. A beszédek végeztével a két magyar szervezet, és az MSZMP koszorút, érdeklődők, párttagjaink és szimpatizánsaink pedig virágot és kis vörös zászlókat helyeztek el az emlékmű lábánál.

A megemlékezést és az ebédszünetet követően megkezdődött a munka elméleti része. A konferencián minden részt vevő szervezet bemutatkozott saját nyelvén, néhány mondatban. Ezúton is köszönjük a fordítást és a tolmácsolást segítőinknek. A bemutatkozásokat az együttműködés kidolgozása követte. A javaslatok között szerepelt a közös nemzetközi, fasizmusellenes fellépés, nemzetközi táboroztatás, és kommunikációs eszközökkel való együttműködés, melynek technikai részére is történtek felvetések, ám ez csak egymás közelebbi megismerése, és az egymás rendezvényein való helytállás után fog a gyakorlatban is megvalósulni. A megegyezés szerint mindent kis lépésekkel kezdünk, egymás felé közeledve, és felkarolva azokat a szervezeteket, melyek létszámukból illetve politikamentes jellegéből fakadóan nem vállalhatnak nyílt rendszerellenes tevékenységet. A hozzászólások a szókérés sorrendjének betartásával történtek, a konferenciáról jegyzőkönyv készült, aláírásokkal és tanúkkal megerősítve. A megállapodás értelmében a jövőben több ifjúkommunista szervezet is meghívásra kerül, köztük a lengyel szervezet, mely utólag sajnálatát fejezte ki távolmaradása miatt, de a következő alkalomra feltétlenül ellátogat. Mert lesz következő alkalom, hiszen az együttműködés csak úgy valósulhat meg, ha folyamatosan kapcsolatot tartunk egymással, és figyelemmel kísérjük egymás belpolitikai életét, akcióit, társadalmi tevékenységét.

A konferencia lezárását egy szerény vacsora követte, melyhez az élelmiszertámogatást külön megköszönjük a Magyar Ifjúság Közösségi Szervezetének.

A konferencia záródokumentumát az alábbi szervezetek képviselői írták alá:

Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetség (Magyarország)

Magyar Ifjúság Közösségi Szervezete (Magyarország)

Szlovákiai Magyar Ifjúsági Közösség (Szlovákia)

Polgári Társulás (Szlovákia)

Socialistický zväz mladých (Szlovákia)

KSCM (Csehország)

Kommunistische Jugend Össerreichs (Ausztria)

Az este további részét a hotelszobák elfoglalásával és az éjszakai Budapest megtekintésével, baráti lazítással töltöttük.

Minden szervezetnek és kísérőiknek köszönjük a részvételt, a tolmácsolást, tartalmas együttműködést és további kellemes, jövőbeli találkozókat remélünk!

 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark