Tagfelvétel
KépHost 2.1 - Képfeltöltés
Rendezvények
Utcai kitelepülés, közvélemény-kutatás
2011. április 26. Debrecen
Facebook-oldalunk
CímlapFolyamatosan zajlik az országban a feleslegesebbnél feleslegesebb beruházások véghezvitele.

Március óta nem csak a budapesti Szabadság téren található Szovjet hősi emlékmű eltávolítása körül zajlanak tárgyalások, hanem kaptunk még egy Reagen szobrot is mellé, ami egyértelműen közutálat tárgya kis hazánkban. És igen, nem csak a szobor, hanem az is, akit ábrázol. Persze nem csak Pesten szervezkedik a Fidesz, hanem mint tudjuk, itt Hatvanban is el akarják távolítani ezt az emlékművet. Igen, ezt az emlékművet, amely máig azon szovjet hőseink előtt tiszteleg, akik felszabadítottak minket a II. Világháború után.

 

Szinyei András Fideszes alpolgármester persze büszkén vállalja, hogy tárgyalt az orosz kormánnyal, akik nem látják akadályát az áthelyezésnek. De mit sem tudnak az egészről! Hivatkoznak itt az emlékmű rossz állapotára, valamint hogy az egész áthelyezés csak azt a célt szolgálná, hogy megmentsék és rendbe hozzák az obeliszket, de mi tudjuk, hogy itt nem erről van szó.

Egyszerűen csak szúrja a szemüket, hogy ott van! El akarják tenni az útból, mert nekik nem tetszik. Bezzeg annak idején ezek az "urak", ezek az "egykori elvtársak" az épülő szocialista magyar állam pénzén éltek, tanultak, nőttek fel és akkor még büszkén vallották magukénak az akkori idők eseményeit. Most pedig nemhogy tagadják, de próbálják elfeledtetni velünk a dicső szovjet erők felszabadítását és próbálják még az emlékétől is megfosztani a mai magyar társadalmat.

Persze mindig is lesz, aki ezt másképp gondolja és mást akar. De tegyük fel a kérdést önmagunknak! Ha itt a városban elfér egy nem is olyan régen, mondhatni frissen, nagy „cécó” közepette avatott Trianoni emlékmű, akkor ez miért nem?! Miért kell száműzni a temetőbe, hogy ne láthassa az minden nap, aki szeretné?!

Persze sokan vannak, akik baromi büszkék az új Trinanoni emlékhelyükre, de ezek pont azok, akik nemzeti együttérzést várnak a határon túli társainktól úgy, hogy közben megsértik az ott lakók érzéseit. Jó szomszédi viszonyt várnak, miközben "nagymagyarországos matricás" autóikkal járják Erdélyt és a Felvidéket, hirdetve azt, hogy "ez itt a mi földünk". Persze nem ők tehetnek arról, hogy elcsatolták tőlünk azokat a területeket, hanem mi magunk! Mert mi voltunk azok, akik a háborúban rossz oldalra álltunk és pontosan ezek a szovjet hősök voltak azok, akik nagy tévedéseinket kiküszöbölve kiszabadítottak bennünket a nácik karmai közül.

Felháborító ami ebben az országban zajlik! Először csak utcákat és tereket neveznek át, semmibe véve az ott élők akaratát. És azután? Mi jöhet még? Milliókat szórnak ki az ablakon, csupán azért, hogy írmagját is kiirtsák fejünkben az akkori rendszernek. De mi ezt úgysem fogadjuk el! Tudjuk jól, hogy nem a jó szándék vezérli őket, hanem a gyűlölet a szocialista rendszer iránt.

Pénz persze volt mindenütt az átnevezésekre, átszervezésekre, mert ha a tisztes választópolgár látja, hogy mi mindent vitt véghez a kedves kis képviselőtestület, máris nyugodtabban éli mindennapjait! De ez kérem mind csak látszatintézkedés! Két kézzel szórjuk a pénzt az ablakon. Arra meglenne a pénz, hogy elszállítsák innen az obeliszket, de arra már nincs, hogy néhanapján rendbe tegyék?! Csak panaszkodni tudnak, hogy koszos, piszkos, firkás és ezzel csúfítja a városképet!

Mi, a Baloldali Front tagjai tiltakozunk a tervek ellen, miszerint száműzni kívánják a térről az emlékhelyet! Amíg 1 jóérzésű ember is el ebben az országban, akinek ez sokat jelent, addig ennek az obeliszknek itt van a helye!

 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark