Tagfelvétel
KépHost 2.1 - Képfeltöltés
Rendezvények
Utcai kitelepülés, közvélemény-kutatás
2011. április 26. Debrecen
Facebook-oldalunk
Címlap

A Baloldali Front – KISZ visszautasítja az utóbbi hetekben az elektronikus sajtóban megjelent cikksorozat állításait, mely szerint a szervezet legutóbbi kongresszusának végeredménye mesterségesen generált, előre eltervezett volt. Az index.hu névtelen forrásokra hivatkozva olyan állításokat kezelt kész tényként, melyekkel kapcsolatban a Baloldali Front – KISZ véleményét és álláspontját nem tették közzé, sőt erről tájékoztató jelleggel információkérés sem történt. Ez a magatartás meglehetősen etikátlan, és az újságírói hivatás hazai képviselőiről állít ki olyan hamis képet, miszerint egyoldalú véleménynyilvánítás alapján tények közlése, a hírszerkesztés és a társadalom informálása a közügyekről vagy akár egy szervezet belső életéről bármiféle következmény nélkül történhet. A Baloldali Front –KISZ választott vezetőinek legitimitásához nem férhet kétség, ezzel tisztában van az a tagság is, mely a XIII. kongresszus keretein belül őket megválasztotta.

A Baloldali Front – KISZ elnöke, Nagy Judit korábbi kizárásáról szóló tény a végletekig megkérdőjelezhető, és a szervezetből korábban eltávozott személyek egyéni véleményét tükrözi. Az állítólagos kizárás teljes mértékben szembemegy a 2010-es szervezeti szabályzattal, azt több ponton is megsérti. Mindezt annak fényében közöljük, hogy az akkori vezetés mind saját pozícióját, mind a szabályzatot elmulasztotta bejelenteni az illetékes szerveknek.

 A kongresszuson a szervezet etikai biztosának választott Thürmer Marianna pozíciója szabályos szavazás eredménye. Az etikai biztos előbb holtversenyben, majd a szavazás megismétlésekor a többségi szavazat megszerzésével foglalhatta el posztját kihívójával, Tóth Ádámmal szemben.

A Baloldali Front – KISZ mindezen történésekről a jogszabályoknak megfelelő jegyzőkönyvvel és dokumentációval rendelkezik, melyeket a kongresszus végeztével késlekedés nélkül eljuttatott a területileg illetékes intézményhez, azaz a Fővárosi Bírósághoz.

Szomorúan vesszük tudomásul, hogy ma Magyarországon újságírók névtelen információkra hallgatva a kutatómunka teljes hiánya mellett bármit bárkiről leírhatnak. Elítéljük az index.hu és a nekik hamis információt szolgáltató névtelen személyek magatartását, valamint azt, hogy az olvasók félretájékoztatásával újabb foltot ejtettek a magyar sajtó becsületén.

 

A Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Vezetőség Országos Vezetősége

 

Nagy Judit, elnök

Hosszú András, alelnök

Semegi Richárd, alelnök

Thürmer Marianna, etikai biztos

 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark