Tagfelvétel
KépHost 2.1 - Képfeltöltés
Rendezvények
Utcai kitelepülés, közvélemény-kutatás
2011. április 26. Debrecen
Facebook-oldalunk
Címlap
A Baloldali Front miskolci szervezete megdöbbenéssel értesült arról, hogy a KDNP indítványára Miskolcon is elkezdték a közterületek elnevezésének felülvizsgálatát. Álláspontjukat több ponton is vitatjuk.
 
Szeretnénk felhívni arra a figyelmet, hogy tulajdonképpen nem történik más, mint elvakult antikommunizmus vezérelte felesleges pénzpazarlás. Számonkérik az utcaneveken, hogy ideológiai töltettel születtek, noha a KDNP-s javaslatban szereplő személyek túlnyomó többsége egyértelműen a katolikus egyházhoz köthetőek, amely szintén ideológiai töltetű. Pusztán azért, mert az illető kommunista volt, megvonni az utcanevet, szerintünk sovinizmus. Az illető munkásmozgalmi keretek között tehetett olyasmit, amellyel érdemessé vált erre: saját élete kockáztatásával küzdött a második világháborúban a harcok befejezéséért, vagy éppen kiemelkedőt alkotott a művészetben. Ez utóbbi miatt ellenezzük, hogy Uitz Bélától is megvonják az utcaelnevezést. Földes Ferenc kapcsán a véleményünk az: nem a mi hibánk, ha a KDNP-s politikusok nincsenek tisztában az író munkásságának jelentőségével,de ha a gimnázium nevét meg akarják változtatni, azt csak egyféleképpen tegyék: az iskola oktatóinak, diákjainak, sőt akár Miskolc város lakosságának megkérdezésével. Döntsön a nép!
 
A Baloldali Front szeretné felhívni rá a figyelmet, hogy ezelőtt tíz évvel megpróbálták a Kilián György nevet is kitörölni a köztudatból, ez mégsem sikerült, senki nem mond Előhegyi vagy Kenderföldi lakótelepet. Az akkori gimnázium-átnevezés is csak részben ért célt. Azonban mi is szeretnénk javaslatot tenni: katolikus papok helyett ténylegesen kiemelkedő személyiségekről kell utcát elnevezni, például a tavaly elhunyt Feledy Gyuláról.
 
A napokban felmerült másik javaslat kapcsán azt szeretnénk megjegyezni, hogy alapjában véve egyetértünk azzal, hogy álljon Miskolcon is országzászló, azonban úgy véljük, annak egy frekventáltabb helyen jobb helye lenne. Ilyen lehet például a hamarosan felújítás alá kerülő Szent István tér vagy a Zöld Nyíl projekt kapcsán egyébként is rendezésre kerülő Újgyőri főtér körforgalmának közepe.
 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark