Tagfelvétel
KépHost 2.1 - Képfeltöltés
Rendezvények
Utcai kitelepülés, közvélemény-kutatás
2011. április 26. Debrecen
Facebook-oldalunk
Címlap Cikkek Egy mai Tiborc panasza

Ó,Uram Teremtőm! Hozzád szólok mostan,mert nincs fül a világon,mely panaszaink befogadja.

És mivel minden média már az ő kezükben van,nem lehet zokszót nyilvánosan ejteni ellenük,

immár csak egy újság van,mely az igaz szót kimondani meri,

hát hozzá fordulunk most, hogy ím,legyen a szegénynek szócsöve.

 

Uram! Kegyetlen kutya világ jött a szegényre.Mi,kik becsülettel dolgozunk,immár a nékünk adott garasokból megélni nem tudunk!Becsületünk nincsen,és szemünkbe vágják az ő talpnyalói, hogy ha nem tudunk eleget lopni,semmit sem érünk mint tisztességes szegény ember.

Demokratikus miniszterelnöknek választatta magát,de akkor mond ó Uram,miért várja mindenki, hogy a szent koronánkat,fejére mikor helyezi!?

Hiszen ha az ősi, Magyar Alkotmányt egy tollvonással hatályon kívül helyezi,és helyébe az ő agyából kipattant torzszülöttet teszi,akkor mit várhatunk még!?

Minden intézkedése,csak a hatalmát hivatott erősíteni,és ne legyen igazunk ó Uram,de sokan immár csak azt várjuk, hogy mikor fogja bejelenteni: a nyilvános választásokat megszünteti,mert a hatalmat még egyszer kezéből ki nem adja.

Megalakította a különleges rendőri egységét,mely az államfő védelmére esküdött föl,és minden eszköze a legkorszerűbb,míg a rendőrség pénz nélkül,elavult dolgaival kell hogy munkáját végezze.De minek,ó Uram, minek neki ilyen alakulat,amelynek oly sok elődje volt már a történelemben,de az emlékezet csak azt jegyezte fel róluk,hogy mindenkor egy kegyetlen diktatúra irgalmatlan őrei és végrehajtói voltak.

De lám,soha nem tudták örökre fenntartani szülőanyjukat,mert amikor a nép megindult,kártyavárként omlott össze a legerősebb rendőrállam is.

Dolgozunk tisztességgel,és bíztunk, hogy majdan nyugdíj korhatárunkhoz érve,nyugalomban élvezhetjük egy dolgos élet gyümölcseit.De ő elvette nyugdíjunkat,amit eddig kuporgattunk,és a korhatárt annyira megemeli, hogy az állami alamizsnát  esélyünk se legyen megélni.

A politikája jóvoltából,forintunk annyira leromlott, hogy lakásunk és egyéb dolgaink hiteleit nem tudjuk kifizetni,így maholnap az utcára kerülünk családostól.

Aki dolgozna,az sem tud,mert munkahelyek nincsenek,csak a kilátástalanság,nyomor,segélyek.

Eljutottunk oda, honnan eleink egyszer már kiemelkedtek. Gyermekeink éheznek,ha nincs pénzed nem kapsz orvosi ellátást,nem taníttathatod utódaid,a hulladékból kell megélned,a munkaadódnak kényére,kedvére vagy kiszolgáltatva,megtehet veled bármit.

De ha egyszer már kiemelkedtünk ebből a sorsból Uram,miért hagyjuk, hogy vissza süllyedjünk!?Miért nem adsz több állhatatosságot szegény népünknek, hogy megbecsüljék amit apáink már egyszer kivívtak nekünk!?

Ők milliókat lopnak,csalnak büntetlenül,de ha egy szegény nem bírva tovább a nélkülözést,és elcsábulva egy csokoládét lop, hogy legalább csak még egyszer érezhesse ízét,börtönbe vetik,és a legdurvább bűnözőként kezelik.

Minden praktikákkal arra akar kényszeríteni minket, hogy több gyermeket szüljünk, hogy neki még több rabszolgája lehessen.

De miért nem érti meg, hogy gyermekeket akkor fogunk szülni,ha majd egy élhető világban leszünk,és lesz biztonságos jövőképünk!?Ha majd nem attól kell tartanunk,hogy gyermekeink vagy éhen halnak,vagy szerencsésen felnővén,csak a nyomorgó bérrabszolga életet kaphatják a szabadság helyett!

És még mennyi,de mennyi zokszó és panasz hallik ebben a szegény országban!De ha mindet felsorolni akarnám,még a te örökkévalóságod is kevés lenne ó Uram!

Valami lassan alakul,ó Uram.A nép itt-ott már felemeli szavát.De kérlek Uram,juttass annyi észt, hogy megértsük,amíg tüntetéseink csak egy vidám szervezett majálisok,ő nem foglalkozik velünk,számára a semminél is kevesebbek vagyunk.

Uram,adj nekünk végre erőt és bátorságot, hogy megvívjuk a mi harcunk,lerázzuk a mi láncainkat miként apáink tették,és a pokol legmélyebb bugyrába küldjük kiszipolyozóinkat,diktátorainkat!

 

 Czére Ákos

 

Módosítás: (2011. április 15. péntek, 16:25)

 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark