Tagfelvétel
KépHost 2.1 - Képfeltöltés
Rendezvények
Utcai kitelepülés, közvélemény-kutatás
2011. április 26. Debrecen
Facebook-oldalunk
Címlap Cikkek Gyerekek, EU és a hatalom logikája

Munka.Otthon.Család. Biztosan sokan emlékeznek még ezekre a jelszavakra, amelyek nem is oly rég még a Fidesz öndefiníciójának alapjait képezték. Igen, a Fidesz PR szakemberei tökéletesen értették feladatukat: olyan image kell a Fidesznek amely egy modern, de a hagyományos értékrendhez tökéletesen ragaszkodó néppárt látszatát keltik. Fidesz a nagycsaládosok barátja, Fidesz a magyar vállalkozók barátja, Fidesz a keresztényi szeretet pártja, és amúgy is, legfőbb érték a család. Valóban, ők a magyar polgárság legfőbb érdekképviselői, a nemzeti egység fő kovácsolói bla bla bla…szólt a fideszes maszlag.

Persze nem mindenkit szeret a Fidesz sem. Jajj azoknak, akik nem kérnek a nemzeti-keresztény melldöngetésből, és pusztuljanak a kommunisták , meg a liberálisok, meg úgy mindenki, akik nem szeretik a narancsot. Vagyis a magyar narancsot…
De mindez már a múlt. Megtörtént a forradalom, éljen! Igaz, a tulajdonviszonyok nem változtak, holnap a főnököd ugyan úgy ki fog idegelni, mint amikor még a szocik voltak kormányon, de sebaj…a lényeg, hogy a „szocialisták” megbuktak, és jött a nép barátja, jött a Fidesz! Ó, ők ugye nem lesznek olyanok, akik az állam pénzén fognak önreklámot csinálni úgy, mint ahogyan tették azt a szocik? Hiszen ők a családokat támogatják nem saját zsebre dolgoznak…., biztosan sok szociális intézkedés fog történni! És ugye ők biztosan nem fogják nekünk, fiatal házaspároknak, dolgozóknak azt mondani, hogy fizessünk azért, ami a világ leg természetesebb dolga lehetne…pl. az, hogy tudjam a gyermekemet bölcsődébe járatni.

Kapitalizmus: 15 ezer gyermek bölcsődébe járása megoldatlan

Nos, akiknek ebben hittek, és olvasnak híreket is, talán feltűnt nekik valami: nincs elég bölcsődei férőhely. Egész pontosan 15 ezer gyermek bölcsődébe járását nem tudja garantálni a csodálatos magyar kapitalizmus. De van ugyebár egy „nagyszerű kormányunk”, akik máris rohannak a bajbajutottak segítségére és megtalálják a megoldást. Nos, a Fidesz kapitalistái bizony, megtalálták a megoldást: fizess, magyar! Ugyan nagyon szeretünk titeket, kedves gyerekek és fiatal családosok, tényleg nagyon, de pénzt nem szívesen adunk bölcsődei férőhelyek növelésére. Fizess inkább Te! Igen, legyen fizetős a bölcsőde is! Igaz, hogy amíg ellenzékben voltunk, nagyon védtük az érdekeidet, emlékezz csak, mit mondott a kitűnő szakpolitikusunk, a Fidesz-KDNP géniusza, Soltész Miklós, amikor még ellenzékben volt?„: a bérből élő adófizetők többsége máról holnapra él, további sarcolásuk megengedhetetlen.” Igen, és mi változott meg? Talán ma Kánaán van? Nem nagyon…ma ugyan ez a helyzet, egyre nő a szociális válság…de valami mégis megváltozott. Jah igen, megvan: Soltész Miki azóta államtitkár lett! Mindjárt más ám a leányzó fekvése! Miki vezette államtitkárság már ezt mondja: ha nem piacosítják a rendszert, akkor nem lesz elég férőhely. Hm…ugye jól látható az ellentét?
Ellentét? Vagy inkább köpönyegforgatás? Netán gerinctelenség, elvtelenség? Vagy ez így mind, szép sorban?

És ez is kapitalizmus: fél milliárdot költenek reklámra

Node van ám itt még valami, ami nagy változás piciny hazánk életében. Mi visszük az EU-elnökséget, bizony! Kell ám a reklám….nagyon kell. Óriásplakátok, rádió- és online reklámok, sajtóanyagok és amit még el tudsz képzelni. Mennyiért? Ne gondolj sokra….csupán fél milliárd forintocska…nem sok, ugye? 15 ezer gyerek bölcsődei elhelyezését ugyan nem tudjuk, (vagy nem akarjuk?) megoldani, azt fizesd te. A kormány inkább csinálj egy kis önkreklámot….tudod, kelll az önbizalom! Ugye nem baj, ha a te pénzedből fizejtük az önfényezést?

Egy szó mint száz: a gyerekednek nem adunk semmit, neveld fel te, ahogy tudod. Nekünk viszont muszáj pénzt költeni...reklámra….fél milliárdot.
Jah, és még valami! Ne hallgass a kommunistákra! Fujj, hazaáruló bitangok! Főleg a Baloldali Front! Még hogy a fél milliárdot a bölcsődék fejlesztésére kell költeni?! Ugyan már! Undorító kommunista követelés! Elvetemült gondolat!

Detonist

 

(halkan azért megsúgjuk, hogy valóban elvetemült gondolat. Számukra. Amíg kapitalizmus van, teljesesen mindegy, hogy a Fidesz vagy az MSZP kapitalistái hozzák meg a döntéseket: számukra nem a te jóléted és a jövőd a fontos, hanem a rendszer működtetése. Ez a rendszer meg csak akkor tud életben maradni, ha fizetsz egyre többet és többet. Nem a politika van érted, hanem Te vagy a politikáért. Meddig tűrsz még?
 

 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huJP-Bookmark